fbpx

# Револт на наставникот

ЗА НАСТАВНИЦИ,
ОД НАСТАВНИЦИ!

 

MyCoolClass е меѓународна учителска соработка со своја онлајн-наставна платформа. Ги собираме најдобрите наставници од целиот свет со најжелните ученици во забавен, отворен и културно разновиден простор. Исто така, им даваме моќ на независните наставници да дизајнираат свој работен простор.

Ние сме автономно здружение на независни наставници кои доброволно се здружија за да ги задоволат нашите заеднички економски потреби, професионални цели и аспирации преку заедничка сопственост и демократски контролирана платформа за соработка.

заглавие 2д

Како што се гледа на

logo_1
logo_4
logo_3
logo_2

ПРИДРУЕТЕ СЕ ДЕНЕС НА # УЧЕНИКОТ РЕВОЛТ

Предности на наставниците

Наставниците во MyCoolClass го добиваат најдоброто од двата света. Тие се независни и можат да водат сопствен бизнис, додека се косопственици на меѓународен бренд со одлична репутација. Ние исто така нудиме бесплатна обука за нашите наставници за да им помогнеме да ги развијат своите кариери.
Подобри плати, подобри бенефиции и целосна транспарентност

Наставниците плаќаат 19% од својата месечна заработка во задругата. Ова ги покрива оперативните трошоци, надоместоците за обработка на плаќањата и придонесот во општиот фонд што ни помага да растеме. Дел од 19% оди и на вашето платено слободно време! Немаме големи акционери кои преземаат рез. Како член, вие, исто така, сте дел од сопственикот на Co-op и имате мислење за тоа што се случува со профитот.

Создадете ваши сопствени пакети лекции и групни курсеви

MyCoolClass нуди три опции за наставниците да го оптимизираат нивниот наставен бизнис.

Пазар за наставници – Направете ваш профил и пакети лекции за индивидуално туторство. Студентите можат лесно да резервираат часови со вас преку нашата веб-страница.

Курс пазар - Создадете свои уникатни групни курсеви на кој било јазик, предмет или вештина и привлечете ученици ширум светот.

Приватни студенти – Доведете ги вашите сопствени студенти на MyCoolClass и искористете ги сите наши интересни функции и алатки. Наставниците можат да постават приватна цена што не е наведена на пазарот.

Платени слободни денови

Наставниците годишно акумулираат седум дена платено боледување или лично отсуство, врз основа на нивниот придонес и просечната дневна плата. Сакаме наставниците да можат да се грижат за себе кога се болни или на одмор без да изгубат приход. Можете да го извадите само она што го ставивте.

Нема казни или казни за откажување ако сте болни или имате итен случај

Се случуваат лоши работи. Ако имате итен случај во семејството или треба да земете неколку дена одмор, само откажете го часот и известете го вашиот ученик. Очекуваме наставниците да бидат одговорни и да комуницираат со своите ученици.

Во секое време и каде било во светот

Нашата платформа работи каде и да сте и каде и да ве води патот. Се што ви треба е интернет конекција. Нашата платформа работи и во Кина без никакви ограничувања.

толкувач-56_2
толкувач-57-1024x830_2
Сè што ви треба за да го водите вашиот бизнис со настава

Нашата платформа ги обезбедува сите алатки што им се потребни на наставниците за да управуваат со своите студенти и курсеви.

Со MyCoolClass можете да разменувате пораки, да користите форуми, да поставувате пакети за лекции, да креирате курсеви, да завршувате онлајн задачи и многу повеќе.

Ние се грижиме за сите административни задачи и служиме како порта за плаќање за да примаме плаќања од вашите студенти ширум светот. На овој начин можете да го направите она што го правите најдобро и да се фокусирате на наставата.

Вие помагате да се донесат одлуки кои се важни

Секој член на MyCoolClass има пристап до веб-локација само за членови со информации за управувањето, правила и прописи, информации за изборите, анкети и многу повеќе. Секој член може да се кандидира и за Управниот одбор. Ги охрабруваме нашите наставници да учествуваат во соработката.

Флексибилно и ефикасно плаќање

MyCoolClass нуди различни опции за плаќање за да се осигури да добивате што е можно поефикасно. Во моментов ги плаќаме нашите наставници преку Wise, PayPal или банкарски трансфер во ОК.

Сите наставници се добредојдени

Сè додека сте квалификувани да ги предавате предметите што ги нудите, добредојдени сте да ни се придружите! Не ни е грижа од каде сте, каде живеете, кого сакате или на кој јазик зборувате. Дискриминацијата не е кул и нема место во образованието.

Пат-1_а
Пат_а

# Револт на наставникот

Пат_а
Пат-1_а

Задруга за платформа во сопственост на наставникот

 

Да тоа е точно! Сите наставници стануваат косопственици и имаат удел во задругата. Во задругата, нема „голем шеф“ или инвеститори кои ги носат сите одлуки за зголемување на профитот. Секој член има удел во кооперацијата и еднаков глас.

солидарност

солидарност

Соработка меѓу задругите

Соработка меѓу задругите

Демократија

Демократија

Економско учество

Економско учество

Еднаквост

Еднаквост

Платено лично отсуство

Платено лично отсуство

обука

Обука и едукација

Без драконски политики

Без драконски политики