fbpx

Како онлајн наставниците можат да користат вештачка интелигенција во училницата

Како што напредува технологијата, така се зголемуваат и можностите за наставниците да користат вештачка интелигенција во училницата. Вештачката интелигенција може да се користи за да помогне во развојот на планови за часови, креирање и доставување курсеви и туторство на студенти. Ајде да истражиме како вештачката интелигенција може да им помогне на едукаторите да го искористат максимумот од своите...

Подобар начин да се предава онлајн

Експлоатацијата на наставниците преку Интернет стана се поголем проблем во последниве години бидејќи платформите за учење се обидуваат да го максимизираат својот профит на сметка на воспитувачите. Додека овие компании остварија рекордни профити, на наставниците често им недостасува еднаквост кога работат за нив ...

Што се задруги на платформата?

Дигиталната ера отвори сосема нов свет на можности за хонорарците, особено во области како што е онлајн образованието. Економијата на свирки напредува и повеќе луѓе ја користат далечинската работа за да го зголемат својот приход додека одржуваат флексибилни часови....

Не бидете жртва на онлајн експлоатација на наставници

Не е тајна дека има голема експлоатација во индустријата за онлајн настава. Од долги часови до ниски плати, наставниците често се чувствуваат запоставени и потценети. Но, постојат начини како наставниците да се заштитат од експлоатација во светот на онлајн наставата....

Онлајн наставниците сериозно се оттргнуваат

Индустријата за онлајн учење се очекува да биде проценета на 1 T $ до 2028 година. Ризичните капиталисти остваруваат рекордни профити, честопати од 40% до 60% поврат на нивните инвестиции, додека го искористуваат трудот на онлајн наставниците и ги оттргнуваат студентите.

Презентација: Сè за MyCoolClass

Придружете се на основачкиот тим за да ја слушнете приказната зад MyCoolClass и да научите сè за тоа како ја предизвикуваме експлоататорската индустрија развивајќи наша сопствена платформа. MyCoolClass е единствената глобална соработка за онлајн платформа за учење во сопственост на наставници, работници и...

Решавање на проблемот со оружјето на Америка

Мислам дека не е пресилен или радикална идеја да се мисли дека здравите, образовани луѓе кои се фер платени и имаат добра рамнотежа помеѓу работата и животот со покрив над главата, имаат многу помала веројатност да имаат проблеми со злоупотреба на супстанции, да вршат кривични дела , пукајте луѓе или страдате од проблеми со менталното здравје.

Како онлајн наставниците можат да користат вештачка интелигенција во училницата

Како онлајн наставниците можат да користат вештачка интелигенција во училницата

Како што напредува технологијата, така се зголемуваат и можностите за наставниците да користат вештачка интелигенција во училницата. Вештачката интелигенција може да се користи за да помогне во развојот на планови за часови, креирање и доставување курсеви и туторство на студенти. Ајде да истражиме како вештачката интелигенција може да им помогне на едукаторите да го искористат максимумот од своите...

Подобар начин да се предава онлајн

Подобар начин да се предава онлајн

Експлоатацијата на наставниците преку Интернет стана се поголем проблем во последниве години бидејќи платформите за учење се обидуваат да го максимизираат својот профит на сметка на воспитувачите. Додека овие компании остварија рекордни профити, на наставниците често им недостасува еднаквост кога работат за нив ...

Што се задруги на платформата?

Што се задруги на платформата?

Дигиталната ера отвори сосема нов свет на можности за хонорарците, особено во области како што е онлајн образованието. Економијата на свирки напредува и повеќе луѓе ја користат далечинската работа за да го зголемат својот приход додека одржуваат флексибилни часови....

Не бидете жртва на онлајн експлоатација на наставници

Не бидете жртва на онлајн експлоатација на наставници

Не е тајна дека има голема експлоатација во индустријата за онлајн настава. Од долги часови до ниски плати, наставниците често се чувствуваат запоставени и потценети. Но, постојат начини како наставниците да се заштитат од експлоатација во светот на онлајн наставата....

Онлајн наставниците сериозно се оттргнуваат

Онлајн наставниците сериозно се оттргнуваат

Индустријата за онлајн учење се очекува да биде проценета на 1 T $ до 2028 година. Ризичните капиталисти остваруваат рекордни профити, честопати од 40% до 60% поврат на нивните инвестиции, додека го искористуваат трудот на онлајн наставниците и ги оттргнуваат студентите.

Презентација: Сè за MyCoolClass

Презентација: Сè за MyCoolClass

Придружете се на основачкиот тим за да ја слушнете приказната зад MyCoolClass и да научите сè за тоа како ја предизвикуваме експлоататорската индустрија развивајќи наша сопствена платформа. MyCoolClass е единствената глобална соработка за онлајн платформа за учење во сопственост на наставници, работници и...

Решавање на проблемот со оружјето на Америка

Решавање на проблемот со оружјето на Америка

Мислам дека не е пресилен или радикална идеја да се мисли дека здравите, образовани луѓе кои се фер платени и имаат добра рамнотежа помеѓу работата и животот со покрив над главата, имаат многу помала веројатност да имаат проблеми со злоупотреба на супстанции, да вршат кривични дела , пукајте луѓе или страдате од проблеми со менталното здравје.