fbpx

 # Моја кул-класа

MyCoolClass Co-operative Limited е работничка задруга со повеќе засегнати страни, составена од независни наставници, работници и инвеститори од целиот свет. Откривме значајна ниша каде што можеме да им помогнеме на независните наставници и на учениците подеднакво и сме посветени на трансформирање на онлајн образованието преку создавање на демократска онлајн работна средина за наставниците да обезбедат квалитетна услуга за своите ученици.

Основани сме од вработени наставници, а не од големи инвеститори кои сакаат да остварат големи профити во индустрија од повеќе милијарди долари. Основачките членови на MyCoolClass прецизно ги истражуваа сите проблеми со кои се соочуваат наставниците и учениците при онлајн учењето. Побаравме повратни информации од стотици искусни наставници ширум светот кои работеле со различни платформи за проблемите со кои се соочуваат тие и нивните ученици и пронајдовме решенија за оние проблеми кои му даваат на MyCoolClass голема предност во однос на индустриските гиганти.

Иако нашата технологија или услуги не се целосно уникатни, ние веќе докажавме дека нашиот модел за соработка привлекува висококвалификувани и професионални едукатори чии стандарди се многу повисоки од оние на нашите конкуренти. Ова е важно затоа што успехот на нашите конкуренти е воден од профитот и во голема мера се заснова на квантитетот, а не на квалитетот на наставниците, во комбинација со експлоататорски структури за компензација и модели на приходи. MyCoolClass верува дека со квалитет, транспарентност и сопственост на работници, можеме да успееме и да станеме авторитет во индустријата за онлајн образование.

mycoolclass.com

ПРИДРУЕТЕ СЕ ДЕНЕС НА # УЧЕНИКОТ РЕВОЛТ

Зошто MyCoolClass?

Кога коронавирусот не принуди сите да сме во затворен простор, онлајн образованието се зголеми.

Десетици илјади онлајн наставници претрпеа огромни намалувања на платите, додека инвеститорите зад платформите за е-учење собраа огромен профит.

Повеќето платформи поддржани од ризични капиталисти добија милијарди долари финансирање во 2020-21 година. Инвеститорите сакаат да го максимизираат својот профит, често на сметка на наставниците кои мораат да работат понапорно и подолго за помала плата. Како хонорарни преведувачи, онлајн наставниците често се експлоатирани и откорнати. Тие се чувствуваат беспомошни и се соочуваат со работна средина „земи или остави“.

Дискриминацијата е вообичаена и во онлајн образованието. Вообичаено е компаниите да користат неетички практики за вработување и маркетинг што им штетат на наставниците и на учениците. Тие го овековечуваат митот за „мајчин говорник“. Бараат дипломи, дури и ако немаат врска со настава или образование. Наставниците се платени според нивните пасоши и трудови, а не според нивната стручност, квалификации и искуство.

MyCoolClass е основана од независни наставници кои сакаат подобра опција - шанса сами да го одредат своето работно место. Правечниот и демократски начин да се постигне ова беше да се создаде работничка задруга каде секој ќе има глас и ќе биде подеднакво вклучен во одлуките.

Она што започна како обична идеја брзо се прошири меѓу истомислениците на наставниците од целиот свет. Неколку луѓе се јавија да го направат MyCoolClass реалност. Ги најдовме вистинските луѓе со соодветни вештини и таленти за да го направат MyCoolClass сон.

Сите ние сме обични работни луѓе со семејства кои се обидуваат да уживаат во животот и да ја платат киријата. MyCoolClass не е основан со многу пари, туку со пот, посветеност, страст и љубов. Бевме финансирани од донации од наставници и колеги соработници.

MyCoolClass е аполитичен, но сите се согласуваме дека „делот како и обично“ не е добар за повеќето луѓе. Ние, исто така, веруваме дека секој треба да се третира со достоинство и почит без разлика на националност, раса, етничка припадност, јазик, пол, љубов, возраст, религија или вера. Сите ние сме луѓе и сакаме подобар свет, ослободен од омраза, сиромаштија и насилство. Сакаме свет создаден за вистински луѓе, а не за корпорации. Период.