fbpx

 # Моја кул-класа

ЧЛЕНСТВО

Кога се регистрирате за MyCoolClass, не аплицирате само за онлајн-наставна работа. Нашите наставници стануваат членови и косопственици на задругата и активно учествуваат во успехот на бизнисот. Нашата задруга е во основа меѓународна група на професионални онлајн наставници кои се собраа за да изградат нешто подобро.

Сите квалификувани, страсни и прекрасни наставници се добредојдени да се пријават, без разлика на нивниот јазик, локација, националност, раса, идентитет, возраст, религија или кого сакаат.

Ве молиме прочитајте го Договорот за членство подолу пред да аплицирате за да ги разберете одговорностите за приклучување во нашата задруга. Ако имате дополнителни прашања, можете пратете ни порака.

mycoolclass.com

Спроведување на процесот

Пријави денес!

Потребни се само неколку минути за да аплицирате за членство.

Внесете ги вашите информации

Пополнете ги потребните полиња на формуларот за апликација.

Поставете документи

Идентификација за испраќање и доказ за квалификации *

*За професори по јазици потребен ви е најмалку сертификат за настава по јазик (на пр. TEFL за англиски, ELE за шпански итн.)

*За други предмети или вештини, треба да можете да покажете дека сте квалификувани да ги предавате часовите и курсевите што ги нудите. Ако сертификатот или диплома не се однесува на она што го предавате, на пр. професор по гитара, вашето искуство и мината работа треба да се одразат во вашето CV/резиме.

Договор за членство

Прочитајте ги и согласете се со условите за членство.

Проверете ја е-поштата

Ќе бидете известени по е-пошта за 3-5 работни дена по поднесувањето на вашата апликација.

Наставник
Договор за членство

За да се квалификувате за членство како наставник,
и за да го одржи членството откако ќе биде примен, едно лице мора:

 

1. Бидете над 18 години.

2. Да не сте осудени за насилен или сексуален престап во која било земја и да бидете подготвени да се подложите на проверка на криминалната историја во секое време.

3. Обезбедете доказ за идентитетот со поднесување јасна висококвалитетна фотографија на а) пасош или б) лична карта издадена од владата и втор облик на доказ за лична карта, како што се возачка дозвола, професионална картичка, воена или студентска лична карта , лична карта на вработен, високо образование итн.

4. Поднесете доказ за квалификации и/или сертификати за секој предмет, курс или вештина што ја нудат на платформата. Сите документи се предмет на проверка и квалификациите ќе се утврдуваат од случај до случај.

5. Пополнете ги сите потребни податоци во профилот на членот и ажурирајте го со какви било промени.

6. Мора да бидете во можност да прифаќате плаќања преку Wise, PayPal или банкарски трансфер во ОК.

7. Мора да се согласите и да се придржувате до Прирачникот за членство, Условите и правилата, вклучувајќи ги сите политики што може да ги издаде Одборот на директори.

8. Бидете во тек со вестите, состаноците и настаните за соработка со редовно најавување во Зоната на членовите.

9. Промовирајте ги MyCoolClass и задругите во позитивно светло и вложете свесен напор да учествувате во соработката преку присуство на состаноци на членови и други настани за соработка.

10. Плати платформа такса за влез во авион. Апликантите кои се одобрени и потврдени како наставници мора да платат такса за престој помеѓу £ 5 и £ 25 во рок од 7 дена во согласност со нашите распоред на плаќање. Надоместокот за влез во авион не се враќа и ќе се претвори во удел за членство од £ 1 по завршувањето на пробниот период и постигнувањето полноправно членство (види 11.)

11. Претплатете се за да го купите минималното учество од £ 1 GBP

12. По постигнувањето на полноправно членство, секој член на наставникот ќе плаќа годишна членарина еднаква на таксата за престој. Ова ќе се одземе од сметката на членот на 31 јули секоја година.

13. MyCoolClass одзема 19% од месечната заработка на наставниците за да ги покрие деловните трошоци, да обезбеди придобивки за членовите и да придонесе во општиот фонд. Придонесот од 19% не се враќа.

14. За да станат полноправен член, пробните наставници мора да завршат педесет (50) часа на платформата. Овие часови може да се заработат со предавање на платформата MyCoolClass или со присуство на месечни состаноци и истакнати настани.

15. Во рок од 30 дена од приклучувањето на платформата, морате задоволително да завршите обука за соработка и квиз. Обуката се одвива самостојно и трае околу еден час за да се заврши. За тоа време, ќе прочитате серија текстови и ќе гледате кратки видеа за да се запознаете со работничките задруги, управувањето и одговорностите на членовите. Доколку обуката и квизот не се завршат во рок од 30 дена, наставникот ќе биде известен и ќе има 7 дена да ја заврши обуката. Доколку обуката сè уште не е завршена, наставникот ќе биде отстранет од платформата и ќе престане да ги исполнува пробните обврски.

16. Наставниците мора да имаат на располагање најмалку 8 часа неделно во нивниот распоред. Ова не важи за лично отсуство или одмор.

17. Пробните наставници кои се неактивни повеќе од 90 дена без известување ќе бидат отстранети од платформата и ќе престанат да ги исполнуваат обврските за членство. На членовите може да им бидат суспендирани сметките поради неактивност во очекување на отстранување.

18. Како дел од соработката, од наставниците се очекува да помогнат во промовирањето на MyCoolClass и одржување на имиџот на брендот.

19. Наставниците мора да имаат лаптоп со веб камера и сигурна интернет конекција.

20. Наставниците не смеат да нудат лекции, пакети, курсеви или вебинари што се забранети во Прирачникот за членство (на пр., проучување на Библијата, псевдонаука, производство на оружје).

21. Наставниците се согласуваат да ја задржат доверливоста на деловните и финансиските информации на MyCoolClass што не се јавно достапни.