fbpx

 # Моја кул-класа

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Сакате да дознаете повеќе пред да аплицирате?
Овде ќе ги најдете најчесто поставуваните прашања.

Доколку ве интересира нешто што не е споменато овде, слободно испратете ни порака преку нашата контакт форма.

 

 

mycoolclass.com
Што е соработка?

Од Меѓународниот кооперативен сојуз

Задругите се претпријатија насочени кон луѓето во сопственост, контролирани и управувани од и за нивните членови да ги реализираат своите заеднички економски, социјални и културни потреби и аспирации.

Задругите ги зближуваат луѓето на демократски и еднаков начин. Задругите се демократски управувани според правилото „еден член, еден глас“. Членовите делат еднакви права на глас без оглед на износот на капиталот што го вложуваат во претпријатието.

Како бизниси водени од вредности, не само профит, кооперативите делат меѓународно договорени принципи и да дејствуваме заедно за да изградиме подобар свет преку соработка. Ставајќи ја праведноста, еднаквоста и социјалната правда во срцето на претпријатието, задругите ширум светот им овозможуваат на луѓето да работат заедно за да создадат одржливи претпријатија кои генерираат долгорочни работни места и просперитет.

Задругите им овозможуваат на луѓето да ја преземат контролата над својата економска иднина и, затоа што тие не се во сопственост на неколку алчни акционери, економските и социјалните придобивки од нивната дејност остануваат во заедниците каде што се основани. Создадената добивка или се реинвестира во претпријатието или се враќа на членовите.

Кооперативното движење е далеку од тоа да биде маргинален феномен, најмалку 12% од човештвото е соработник
од која било од трите милиони задруги на земјата.

За повеќе информации во врска со задругите, проверете на Меѓународен кооперативен сојуз Задруги Велика Британија.

 

Какви видови часови постојат?

1. Пазар за наставници
Направете го вашиот профил и понудете ги вашите сопствени пакети за лекции. Поставете ја вашата достапност, цени, демо опции, политика за откажување и повеќе.

Пазарот за наставници е дизајниран за туторство 1:1, а учениците резервираат лекции врз основа на вашата достапност.

Сè додека сте квалификувани, можете да предавате повеќе од еден јазик, предмет или вештина. Секој наставник има свој URL за споделување на својот профил.

2. Пазар на курсеви
Создадете свои уникатни курсеви и привлечете студенти ширум светот на кој било јазик, предмет или вештина. Овие часови се во закажаните денови и часови што ги одредивте.

Наставниците можат да понудат три модели:

1. Еднократна (еден час)
2. Тековно (континуирано)
3. Повеќедневни (фиксни курсеви)

3. Приватни часови / курсеви
Донесете свои студенти или пазарете ги сопствените курсеви приватно. Ова може да се постави за резервација од студент или фиксни денови и часови.

Приватните часови не се видливи на веб-локацијата. Ова е идеално за наставници со свои ученици или клиенти или со студенти во економии со ниски приходи. Можете да поставите локална цена без да го намалите пазарот.

Наставниците поставуваат сопствен распоред, цени, политика за откажување итн.

Што можам да предавам на MyCoolClass?

MyCoolClass е за сите наставници на различни јазици, предмети и вештини.
Нема премногу правила, но еве неколку работи што не можете да ги научите.

 • Неакадемско веронаука на пр. проучување на Библијата
 • Незаконски активности, на пр. како да се прават пиштоли/дроги
 • Богате се со брзи часови
 • Псевдонаука
 • Совети за состаноци
 • Потенцијално опасни експерименти како мешање на хемикалии
 • Сè што претставува ризик за учениците ако се прави сами и без физички надзор, како што е борбениот тренинг од рака на рака.

Потребни се дипломи или професионални сертификати за некои предмети, а дополнителната проверка на вашите квалификации може да потрае подолго. Мора да ги имате потребните дипломи, сертификати или лиценци за предмети како што се:

 • Право
 • Психологија
 • Медицина

Ве молиме имајте предвид дека сите медицински курсеви треба да бидат строго академски и да не вклучуваат практична обука, како што се изведување CPR или како да се направи операција на мозокот.

Сите курсеви треба да се засноваат на факти, истражување, трансфер на знаење и наука и да не промовираат приватни мислења. Некои курсеви се соодветни само за возрасни и мора да бидат означени како такви. Бараме од наставниците да бидат квалификувани да ги предаваат курсевите што ги нудат. Иако терминот „квалификуван“ е прилично нејасен, MyCoolClass одлучува од случај до случај дали курсот или класата ги исполнуваат нашите стандарди и може да побара дополнителни информации, вклучително и планови за часови, како што е соодветно.

Очекуваме наставниците да имаат добар вкус и да подучуваат работи што го прават светот подобро место преку различно споделување знаење.

Зошто има такса за влез за да се придружите?

Бидејќи ние сме задруга и не се финансирани од ризичен капитал, сите наставници плаќаат надоместок за влез во авион од 5 до 25 фунти откако ќе бидат проверени и прифатени како пробен член на MyCoolClass.

Откако ќе ја завршите обуката и пробниот период, оваа такса се претвора во ваш дел од задругата и добивате право на глас.

Можете да го најдете нашиот распоред за такси овде.

Накратко, надоместокот ви го купува вашиот дел од MyCoolClass и покажува дека сте сериозни за нашата заедница.

 

Колку се таксите?

Како работничка задруга, сите наши наставници колективно го поседуваат и го контролираат бизнисот.

MyCoolClass моментално е структуриран така што 19% од приходот што го заработувате на платформата оди како придонес во задругата.
Овој придонес, направен од сите наставници, ги покрива оперативните трошоци, таксите за обработка на плаќањата, маркетингот и придобивките од членовите, како што е платеното слободно време.

Кога MyCoolClass генерира вишок, нашите членови гласаат што да прават со него, вклучувајќи ја и можноста за плаќање дивиденда на членовите врз основа на нивните трансакции со задругата.

Каде можам да предавам?

Можете да предавате каде било во светот ако имате стабилна интернет конекција. Вашата училница или простор за настава треба да биде професионална и соодветна. Не час по танц во бањата или час по англиски јазик во паб.

Часовите треба да бидат во затворени простории, освен ако вашиот клас не бара отворен простор. Не треба да има бучава во позадина или други аудио-визуелни прекини за време на вашиот час.

Само бидете професионални и користете здрав разум. Инструкторот по јога најверојатно ќе има многу поинаква средина од наставникот по хемија.

Дали MyCoolClass им доделува ученици на наставници?

MyCoolClass не доделува ученици на наставници бидејќи ние сме пазар.

Ние продаваме и придвижуваме сообраќај кон веб-страницата, но секој наставник е одговорен за својот профил, создавајќи свои пакети за лекции, курсеви, поставувајќи свој распоред и цени.

Ние сме кооператива на независни наставници, што значи дека секој наставник е одговорен за себе, но ние се поддржуваме едни со други и ви ги обезбедуваме ресурсите и алатките што ви се потребни за да бидете успешни.

Атрактивниот профил, привлечното воведно видео, отворената достапност и проактивноста ќе ви помогнат да добиете студенти.

Накратко, зависи од вас и колку напор ќе вложите во вашиот бизнис со настава.

Кој видео софтвер се користи за часови?

MyCoolClass нуди неколку опции за видео конференции за училницата, приспособени на вашите потреби и потребите на вашите ученици.

 • зум
 • BigBlueButton (BBB)
 • Запознајте Google
 • Со тоа
 • Воов
Може ли да користам таблет или телефон за да предавам?

Да и не. Нашата платформа најдобро функционира со лаптоп за да можете да ги користите сите функции во училницата. Мобилните телефони се премногу мали и не се соодветни за предавање во повеќето случаи. Таблетите се во ред, но ве молиме запознајте се со можностите и ограничувањата.

Кој материјал можам да го користам на часовите?

Како независен наставник, вие сте одговорни за она што го правите и за материјалите што ги користите во вашата училница.

MyCoolClass не ги следи или снима вашите лекции.

Сепак, вие сте одговорни да бидете сигурни дека ги користите материјалите легално или имате дозвола да ги користите. MyCoolClass не презема никаква одговорност или одговорност за материјалите што ги користат наставниците како што е наведено во нашите Услови и правила.

Ако сопственикот на авторските права ни испрати барање за отстранување или не извести за прекршување, ќе побараме од наставникот да престане да го користи материјалот заштитен со авторски права и да го отстрани часот ако е потребно.

MyCoolClass не може да дава правен совет во врска со законитоста на материјалот од вашиот час.